Aftenposts Schachkommentar

Auszug aus Aftenpostens Onlinekommentar nach der 2. Runde der Schach WM:

Overraskende åpning
Der spillerne brukte lang tid lørdag, var det en langt hurtigere åpning på oppgjøret søndag. Anand valgte en såkalt «spansk åpning», men Carlsen forsvarte seg godt mot hjemmehåpet.
Magnus Carlsens åpning, en såkalt «caro kann», var å flytte opp bonden tredje lengst til høyre. Det var ikke helt ventet, men det virket som et godt mottrekk mot Anands åpning. Dermed fikk ikke inderen det overtaket han hadde håpet på i starten. Etter 12 trekk var Carlsen også framme og satte hvit konge i sjakk med sin løper.

Kurz: Anand spielte Spanisch während Carlsen Caro Kann eröffnete. Das Anand keinen Vorteil aus der Eröffnung holte, zeigte sich bereits im 12. Zug als Carlsen mit seinem Läufer ein Schach geben konnte.

Ein Gedanke zu „Aftenposts Schachkommentar

  1. Nach der dritten Partie:
    Begge brukte lang tid på å tenke, og etter to timers spill, lengre enn de har spilt så langt, måtte Carlsen ofre en av sine to løpere til Anand. En fordel for inderen, som på sin side mistet en hest samtidig. Dermed stod Anand igjen med to løpere, men uten hester, mens Carlsen hadde igjen én hver av de to brikkene.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.